Studera i Skellefteå

Du har många olika möjligheter att utvecklas i Skellefteå. Här finns två universitet, yrkeshögskola, kommunal vuxenutbildning, folkhögskolor och studieförbund. Om du studerar på distans eller på annan ort kan Lärcentrum kanske vara något för dig!

Universitet och Yrkeshögskola (Yh)

På Campus Skellefteå hittar du universitetsutbildningar från både Luleå tekniska universitet och Umeå universitet. Här finns även yrkeshögskoleutbildningar, eftergymnasiala yrkesutbildningar utformade i samarbete med branschen.

Läs mer på Campus Skellefteå

Kommunal vuxenutbildning för dig som vill läsa in behörighet

Kommunal vuxenutbildning, VUX, har sin bas på Campus Skellefteå. Inom VUX kan du läsa grundläggande grundskole- och gymnasiekurser och svenska för invandrare,SFI. Här finns även särskild undervisning för vuxna och utbildning för dig med dyslexi.
Läs mer om Vux.

Folkhögskola

I Skellefteå kommun finns tre folkhögskolor. Medlefors ligger strax väster om centrala stan, Edelvik i Burträsk och Solvik i Frostkåge. Du kan studera på en folkhögskola om du är 18 år eller äldre. Folkhögskolan ger flexibla studiemöjligheter till vuxna studerande. Skolorna ger normalt företräde för äldre och sökande med kort tidigare skolutbildning. Deltagare med funktionshinder, invandrare och arbetslösa är andra prioriterade grupper.

Edelviks folkhögskola
Medlefors folkhögskola
Solviks folkhögskola 

Lärcentrum

För dig som vill studera på distans eller via annat universitet i Sverige så kan du genom Lärcentrum få stöd och service. Boka grupprum och teknik mm.

Lärcentrum, Campus Skellefteå