Hyra ut

Har du ett rum, en stuga eller en hel fastighet i Skellefteå Kommun som du skulle vilja hyra ut? Det finns ett antal olika vägar att gå.

Nya företagsetableringar och samhällsutvecklingen i vår region kommer att öka inflyttningen vilket ställer krav på fler bostäder, på både kort och lång sikt. Även om det byggs mycket nytt i Skellefteå så är det önskvärt att även nyttja befinliga fastigheter i den mån de är tillgängliga.  Har du på ett rum, en stuga eller en hel fastighet som du skulle vilja hyra ut så finns det ett antal olika vägar att gå. Här listar vi några exempel.

Privat uthyrning

Det finns ett stort antal webbplatser där du kan registrera din bostad för uthyrning. Exempelvis:

Blocket

Facebook

Hyres Köpes Lägenheter Västerbotten

Lägenheter i Skellefteå
Byta Hyra Hyrköpa bostad i Norr och Västerbotten

AirBnB

 

Bostadsförmedling

I Skellefteå finns även företag som har som affärside att förmedla boende och hjälpa till vid bostadsuthyrning och byte av bostad. Här finns:

Inteminbostad

Sprent

Rentalux

 

Northvolt intresseanmälan

Northvolt söker bostäder för sina anställda och partners. De har tagit fram ett formulär där man kan registrera sin bostad för uthyrning. Detta gäller såväl enstaka rum som större bostäder med många bäddar.  Du hittar formuläret HÄR!

 

Skellefteå kommun gör inget urval vid förteckning av företag på portal.skelleftea.se. Om ditt företag borde finnas med på den här sidan men inte gör det, kontakta då Skellefteå kommun via marknad@skelleftea.se