Succé för PS. Saknar dig.

26 november 2018

När Piteå och Skellefteå gjorde gemensam sak och välkomnade utflyttade till en hemvändarträff på Skansen i Stockholm gick norrlandsvännerna man ur huse till Djurgården.

De 550 bokningsbara biljetterna var uppbokade redan veckan innan och kölistan bara växte till lördagen den 24 november. Det var många barnfamiljer som ville träffa företag och kommunerna i en trivsam miljö i samband med årets första julmarknad på Skansen.

- Fantastiskt roligt med det enorma gensvar som vi fått för eventet. Vi hoppas att de känner att vi saknar dem och kanske har vi tänt en längtan om att flytta hem, säger Helena Stenberg, kommunalråd i Piteå.

Den klassiska pitepalten var uppskattad av många. För utflyttade pitebon Jörgen Larsson och Rebecka Alfredsson var wokad palt vid Motjärnsgruvan första stoppet på området. Dottern Junie såg fram emot att få pyssla i barnhörnan och hälsa på maskoten Rejne.

Ingrid Wikström, uppvuxen utanför Boliden, har bott många år i Stockholm men har inte släppt kontakten med Skellefteå. Hon åker hem varje år. Till PS. Saknar dig tog hon med sig barn och barnbarn.

På plats i Stockholm fanns ett tjugotal representanter från kommunerna och dessutom personal från fjorton företag från Piteå och Skellefteå.

- Skellefteå och Piteå får visa upp sig från sin allra bästa sida. PS är ett fint exempel på hur vi kan samarbeta kring utmaningen att hitta kompetens och locka människor att flytta till vår region, säger Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå.

 

Johan Skantz, Ebba Nordahl och Carl Nordahl besökte eventet på Skansen.

 

Acka och Reine fick jobba hårt under dagen. De hälsade på besökarna och bjöd på godis.