Etablering av batterifabrik

Skellefteå är en växtplats för hållbar industri med låg klimatpåverkan. Företaget Northvolt har valt Skellefteå som etableringsort för sin planerade batterifabrik eftersom Skellefteå visat att vi har de förutsättningar som krävs för en etablering av detta slag. Vi kan erbjuda 100 procent förnybar energiproduktion, en attraktiv etableringsplats, väl fungerande hamn, järnväg, närhet till kommunikationer och dessutom en hög livskvalitet med möjlighet att snabbt öka byggandet av bostäder, skolor och infrastruktur som kommer att behövas.

Här följer ett antal frågor och svar gällande framför allt Northvolts planerade etablering av en batterifabrik i Bergsbyområdet. Vi hoppas det kan vara till hjälp. Du kan alltid kontakta kommunens kundtjänst, 0910-73 50 00 eller mejla: kundtjanst@skelleftea.se.

 

Vi skulle vilja komma i kontakt med Northvolt för att anmäla intresse för jobb.  Hur gör vi?
Om du vill söka jobba hos Northvolt, anmäl intresse på deras webbplats: northvolt.com/career

Vi skulle vilja komma i kontakt med Northvolt för att hjälpa till med rekrytering. Hur gör vi?
Northvolt kommer att anordna ett pitch-event i Skellefteå under våren där företag från kommunen och regionen kan komma och presentera sina tjänster.

Vi skulle vilja komma i kontakt med Northvolt gällande samarbeten i olika former, vara underleverantör etc. Hur gör vi?
Northvolt kommer att anordna ett pitch-event i Skellefteå under våren där företag från kommunen och regionen kan komma och presentera sina tjänster.

Jag skulle vilja komma i kontakt med Northvolt gällande pressfrågor. Hur gör jag?
För pressfrågor gällande Northvolt, kontakta press@northvolt.com

Hur ser tidsplanen ut från och med nu och fram till dess att fabriken står klar?
Northvolt har ambitionen är att sätta spaden i marken andra halvåret 2018 för den första fjärdedelen av fabriken i Skellefteå. Det som kan försena detta är miljötillståndet, men ambitionen är andra halvåret 2018. Det stora rekryteringsarbetet till fabriken i Skellefteå kommer att inledas under 2019. Den första delen kommer att vara klar i slutet av 2020 och då kommer den storskaliga produktionen att inledas. Sen kommer fabriken att byggas ut en del per år till 2023.

Vi skulle vilja etablera oss i närheten av fabriken, vilka tomter finns tillgängliga?
Kontakta kommunens kundtjänst, 0910-73 50 00 (tryck 5) eller mejla kundtjanst@skelleftea.se, så hjälper vi dig när det gäller tomtmark i industriområdet. 

Vi skulle vilja komma i kontakt med etableringsansvarig i Skellefteå kommun.
Kontakta kommunens kundtjänst, 0910-73 50 00 (tryck 5), eller mejla kundtjanst@skelleftea.se, så hjälper vi dig till rätt kontakt i hos kommunen.

Vilka övergripande planer finns för bostadsbyggande inför Northvolts etablering? Hur ska vi fixa alla  bostäder?
Skellefteå kommun har planer för bostadsbyggande där vi beräknar att bygga ca 1500 bostäder inom fem år. Planeringen av detta kan komma att revideras under 2018 och 2019 men inga beslut är fattade om det ännu.

Läs mer om planer för bostadsbyggande på sidan Skellefteå Växer: vaxer.skelleftea.se/

Jag är intresserad av att flytta till Skellefteå nu när Northvolt etablerar sig, var kan jag bo?
De närmaste fem åren planeras byggandet av 1500 bostäder och tomter i Skellefteå kommun. Det finns privata fastighetsägare runt om i kommunen och vi har ett kommunalt bostadsbolag, Skebo. Bostadsrätter och villor finns till försäljning hos mäklare och hemnet.se.

Kontakta gärna kommunens kundtjänst, 0910-73 50 00, eller mejla kundtjanst@skelleftea.se, om du har frågor kring boende.

Läs mer om planer för bostadsbyggande på sidan Skellefteå Växer: vaxer.skelleftea.se/

Är du intresserad av att flytta hit, läs mer på http://portal.skelleftea.se/flyttahit

 

Detaljplaner

Mer information om detaljplaner och planerat bostadsbyggande i anslutning till batterifabriken hittar du här.