Arrangera i Skellefteå

Funderar du på att arrangera något i Skellefteå kommun? Här kommer lite nyttiga tips och länkar som kan vara bra att tänka på.

BOKA DATUM

Innan du bokar in ett datum, så ta en titt i några evenemangskalendrar för att se så att ditt evenemang inte krockar med något annat. Just nu finns det flera evenemangsklendrar.

Visit Skellefteå
Allt om Västerbotten
Megafonen

BILJETTFÖRSÄLNING

Visit Skellefteå, hjälper gärna till med biljettupplägg för dig som anordnar evenemang i Skellefteå och vill sälja biljetter.

Kontakta oss så berättar vi mera tel. 0910-452515 eller info@visitskelleftea.se 

TORG OCH OFFENTLIGA PLATSER

Nästan alla platser utomhus där allmänheten kan röra sig är offentliga platser. De offentliga platserna är till för alla.  För att använda dem till ett evenemang eller liknande krävs som regel tillstånd av Polisen. Men när det gäller bokning av torghandelsplats ansöker du hos kommunen.

Läs mer om hur du kan hyra offentliga platser

SKYLTAR OCH AFFISCHERING

Ska du sätta upp någon skylt eller affisch i samband med ditt evenemang?

Läs mer här i kommunens Skyltprogram

Infartsskyltar

Skellefteå har fyra digitala infartskyltar vid de stora infarternta till Skellefteå. Skyltarna har begränsat med utrymme och i den mån vi har möjlighet lyfter vi in större publika evenemang. Evenemanget visas max två veckor före det äger rum. Tips till infartskyltarna kan skickas in via kundtjanst@skelleftea.se  

Affischer

Affischer får endast sättas upp på avsedda plaster, så som tavlor och pelare. Företag får sätta upp affisch som rör verksamheten på sin egen fastighet/plats där rörelsen finns. (enligt Lokala föreskrifter för Skellefteå kommun).

Tavlor för affischer finns i centrum och i flera av orterna utanför stadskärnan också. 

Se Googlekarta med alla affischeringstavlor i centrum 

TILLSTÅND

När man ska arrangera ett evenemang, inomhus eller utomhus, så behövs det oftast ett eller flera tillstånd. Tillstånd söker du antingen hos kommunen eller polisen, men kom ihåg att i vissa fall kan det även krävas ytterligare tillstånd från eller kontakter med andra myndigheter till exempel Skatteverket, Länsstyrelsen osv.

Tillstånd Kommunen
Tillstånd Polisen