Föreläsningar

Välkommen till inspirationsföreläsningar

 

AnnaDavid

Från idé till genomförande – så blir ditt klassrum en växtplats
för drivna utforskare

14 aug | 08.00-13.00 | The Great Northern, Pansalen

Välkommen till en inspirerande förmiddag där du lär dig mer om kommunens strategi
Röda tråden och samtidigt får insikter, inspiration och konkreta verktyg för att bättre ta tillvara elevernas idékraft för ett ökat lärande.

Om David Eriksson återvände till läraryrket idag skulle han göra många saker annorlunda. Som kreativ chef för den digitala designbyrån North Kingdom, med kunder som Google, Lego och Disney, är han väl medveten om betydelsen av ett lustfyllt synsätt på skapandet av nya idéer, lärande, problemlösning och genomförande. Förmågan att hitta och skapa nya idéer, kunna utveckla dessa och ha modet att testa dem i praktiken är viktigt i många sammanhang. Går det att lära ut? Ja visst!

Under förmiddagen får du även lyssna till Anna Sterlinger Ahrling. Anna är förstelärare i entreprenöriellt lärande och driver ”Anna och Philips Lärarpodcast” som vunnit pris som ”årets insats i offentlig sektor”. Anna inspirerar oss i konsten att arbeta entreprenöriellt redan i tidiga år för att utveckla förmågor som dina elever har stor nytta av.

Vi bjuder på fika, lunch och goda exempel från lokala skolor och lärare.
Kom, inspireras och få tips på hur du formar Skellefteås mest idérika skola.

PS! Missa inte lanseringen av ett nytt idépris, Växthuspriset. Välkommen!

 

ANMÄLAN

 

Affärsutveckling, nya idéer och mentorskap                                                                                    

18 maj | 11.00-13.15 | The Great Northern

                                Tobiasahlin_smarttillvaxt2018

Tobias Ahlin föreläser om innovationsprocesserna bakom Spotifys och Minecrafts framgångar. "Den snabba digitala transformationen förändrar hela vårt samhälle och skapar nya affärsmöjligheter".

                                                                              

Vi inleder dagen med att berätta om mentorprogrammet i Skellefteå och vilka möjligheter det innebär för dig som företagare. Du får också lyssna på några mentorpar som berättar om sin resa och vad det bidragit till för både dem som företagare och för företaget.

Därefter bjuds du på en inspirationsföreläsning av Tobias Ahlin, som pratar om Innovationsprocesserna    bakom Spotifys och Minecrafts framgångar, och om den snabba transformationen som förändrar hela vårt samhälle, och vilka affärsmöjligheter det innebär för dig.

Som en av Spotifys första designers, Industry Leader på Hyper Island och produktdesigner på GitHub i San Francisco har Tobias Ahlin bidragit till flera kreativa internationella framgångshistorier. Tobias är numera Lead Experience Designer på Mojang och leder nu designen för världssuccén Minecraft. Föreläsningen handlar om design, trender och entreprenörskap där Tobias visar hur framtidens trender kommer påverka er och er bransch samt vilka bevisade verktyg och metoder man behöver för att hantera förändringar.

Efter lunchen finns möjlighet att anmäla sig till höstens mentorprogram och träffa möjliga mentorer.

Föreläsningen är gratis och vi bjuder på lättare lunch. Anmälan krävs

 

Resan från köksbordet till ett internationellt växande techbolag- En föreläsning om entreprenörskap, mod och kreativitet.

16 mars | 11.30-13.00 | The Great Northern

Allt började hemma vid köksbordet när Susannes dotter behövde hjälp att lära sig multiplikationstabellen. Susanne letade efter en app som kunde hjälpa men hittade ingen. Så föddes idén till den första appen.

År 2014, grundade Susanne spelbolaget iGotcha, en utmanare till populära Pokémon Go. iGotcha lockade namnkunniga investerare, bl a hotellmiljardären Petter Stordalen och deckarförfattaren Camilla Läckberg. Utan bakgrund inom utveckling eller programmering lyckades därefter Susanne nå 1:a platsen i AppStore på bara några veckor med sin app 5:2, om dieten med samma namn och idag växer appbolaget snabbt internationellt.

Susanne är idag en av Sveriges främsta kvinnliga förebilder inom tech-branschen. Förutom appbolaget driver hon även andra företag och är verksam som businesscoach och investerare. I denna föreläsning berättar Susanne om entreprenörskap, affärsutveckling och högt satta mål. Hon berättar också om sin hisnande resa och ger dig konkreta och peppande råd om entreprenörskap och företagsutveckling.

 


Lär dig konsten att övertyga.

Kostnadsfri kurs i retorik & presentationsteknik

Driver du ett företag i Skellefteå eller funderar på att starta? Vill du bli bättre på att sälja in din idé till andra och kunna övertyga finansiärer och kunder? Under dessa fem seminarier får du lära dig argumentationsteknik, övertygande kroppsspråk, hur du hanterar nervositet, retorikens verktyg och presentationsteknik. Vi blandar teori med många övningar så förbered dig på en mycket praktisk och användbar kurs.

Kursledare är retorikkonsulten Ingela Hällsten från Artfine Retorikbyrå. Begränsat antal platser - anmäld dig idag!

Utbildningsdatum:

9/2    Retoriska verktyg och hur påverkar du med ditt kroppsspråk?
15/2  Workshop: gör en dynamisk presentation av ditt företag
22/2  Argumentera smartare – tips, trix och vad är det som övertygar?
1/3    Håll proffsiga presentationer
15/3  Testa dina nya kunskaper

 

Plats: The Great Northern, Storgatan 53, Skellefteå
Tider: Kl 11.00-13.00. Enklare lunch ingår.Utbildningen är kostnadsfri.
Antalet platser är begränsat.

Anmälan
Du kan anmäla dig till alla tillfällen eller enstaka.
Har du frågor kan du också kontakta projektledare Ida Lindh, 070-5413989, ida.lindh@skelleftea.se

Välkommen!

 

Tidigare föreläsningar

22 september -Finansieringsmöjligheter för befintligt näringsliv
15 september - Soledad Piñero Misa
12 september - Sofie Lindblom
8 september - Anton Johansson

8 juni - Oscar Huss, Martin Wiklund
28 april - Björn Söderberg
5 april - Maria Ottossons
15 mars - Michael Patterson