Kompetens

För att en region ska vara framgångsrik och fortsätta utvecklas är det viktigt att det finns kompetens och en vilja att nå längre. I Skellefteå finns det gott om talanger.

Campus Skellefteå

Den kreativa smältdegel vi kallar Campus Skellefteå är en plats tillägnad framtiden. Här möter sjudande studentliv några av landets högst rankade utbildningar. Campus Skellefteå erbjuder en mängd möjligheter. Här är Luleå tekniska universitet, Umeå universitet, Kvalificerad Yrkesutbildning och Yrkeshögskola etablerade. Antalet studenter är ca 1 600, en tredubbling på tio år.

Ett urval av utbildningar som ges på campus Skellefteå är datorspelsutveckling (världsledande), datorgrafik, datornätverk, mobil applikationsutveckling, elkraftteknik, förskolelärare, sjuksköterska och socionomprogrammet.

Forskning sker bland annat inom trä (världsledande), elkraft och mobila system, men också inom omvårdnad, medicin, datorspel, datorgrafik, scenografi samt attributmakeri.

Läs mer om Campus Skellefteå

 

Skellefteå:karriär

Behöver ert företag anställa högutbildad personal? Då vet du att konkurrensen om talangerna är knivskarp.

Vi har tagit fasta på studier som visar att fysiska möten är det som unga människor värderar högst i kontakten med en potentiell arbetsgivare. Aktiviteterna är därför utformade för att skapa direktkontakt. Det rör sig till exempel om studiebesök, Skellefteådagar på universitet, workshops, samt möten med utbildningsledare och yrkesvägledare.

Läs mer om Skellefteå: karriär

 

Rekryteringsföretag

I Skellefteå finns flera rekryteringsföretag som kan hjälpa er att hitta rätt kompetens.

Läs mer om Rekryteringsföretag i Skellefteå

Bemannings- och rekryteringsföretag
Adecco
Ghost Competence
Konsultia
Lernia  (Skelleftea@lernia.se)
Proffice
Terminalen Executive Search
Wikan Personal

 

 

Talangjakten

Det finns flera sätt att utveckla och attrahera talanger. I Skellefteå visar näringslivet, föreningar och aktiva medborgare att de är engagerade och att det finns flera sätt att jobba på. Nedan är bara några exempel som gett avtryck i samhällsdebatten och inspirerat andra att göra mer.

Skellefteå AIK
Tidigt beslutade sig Skellefteå AIK för en 50/50-strategi. Det innebär att minst hälften av representationslaget ska bestå av egna spelare, en strategi som visat sig vara väldigt framgångsrik. Från det att knattelagen börjar träna följer de samma spelsystem som eliten vilket skapar förståelse för spelet. Skellefteå AIK blev svenska mästare 1978, 2013 och 2014 samt att de även var i final 2011 och 2012.

Läs mer på Skellefteå AIKs hemsida

Agera Mera
Nätverket Agera Mera är en grupp unga entreprenörer och ledare med den gemensamma viljan att göra bra saker för Skellefteås utveckling och vara en del i att nå visionen om Skellefteå 2030.

Följ Agera Mera på deras Facebooksida

Praktikmatchen
Praktikmatchen är ett initiativ av Arbetsförmedlingen och Skellefteå kommun med stöd från Samordningsförbundet för att få in fler ungdomar på arbetsmarknaden. Arbetet har varit framgångsrikt och flera företag har sett fördelarna med att ta emot en praktikant.

Läs mer på praktikmatchens hemsida