Infrastruktur

Bredbandsbäst i Sverige

Skellefteå är sedan länge ett IT-nav i regionen med förträfflig tillgång till svartfiber. Tack vare ett stabilt och väl utbyggt stadsnät kan alla företag i Skellefteå få tillgång till ett bredband som ofta beskrivs som Sveriges bästa.

Skellefteå Airport är vår egen flygplats

Skellefteå Airport ägs av Skellefteborna själva och är med runt 1 600 avgångar per år en av de tio största flygplatserna i Sverige. Flygplatsen fyller en viktig funktion för Skellefteåområdets utveckling med regelbundna avgångar till Stockholm, London och Barcelona. Det gör det snabbt och enkelt att ta sig till och från Skellefteå. Dessutom fortsätter antalet charterdestinationer att växa vilket ger Skellefteå direktkontakt med omvärlden. 

Du tar dig till och från flygplatsen i Falmark med flygbuss eller flygtaxi, centrum är endast 15 km bort.

Läs mer om Skellefteå flygplats

Godstransporter på land och hav

Skellefteå Hamn är en stor aktör bland Norrlands hamnar. Inom hamnområdet lastas och lossas varje år upp emot 2 miljoner ton gods. Skellefteå Hamn har kort insegling och goda förbindelser med både E4:an och stambanan, vilket gör oss attraktiva för många industrier. Här finns goda lagringsmöjligheter och modern utrustning.

Skellefteå hamns webbplats

Tåg

Om du åker tåg till Skellefteå åker du med SJ. Tågstationen närmast Skellefteå är i Bastuträsk. Från Bastuträsk åker du buss in till Skellefteå.

På SJ:s webbplats kan du se aktuella tidtabeller

Buss

Länstrafiken ansvarar för den väl utbyggda busstrafiken i länet.
 Tabussen.nu hittar du information om busslinjer, tider och priser. Hos Skelleftebuss hittar du information om innerstadstrafiken i Skellefteå.

Fler bussbolag som har trafik i kommunen:

Lestanders buss

Artic buss