Det stora svenska evenemangspriset Live-Apan till Skellefteföretaget For Events

24 januari 2018

For Events fick under onsdagskvällen ta emot ett fint pris. Det var under evenemanget Sweden Live som företaget tilldelades den så kallade Live-Apan för Årets Nyskapare.

Sofia Andersson Lundberg och Reema Raja Riaz har under flera år bidragit till att sätta Skellefteå på mötes- och evenemangskartan. Genom företaget For Events och deras nyskapande idéer har de uppmärksammats nationellt i samband med Sweden Live i Norrköping

Juryns motiveringen lyder:

ÅRETS NYSKAPARE - FOR EVENTS SKELLEFTEÅ
"Med en stor dos nyfikenhet, innovationsförmåga och framför allt mod har årets nyskapare inte bara förgyllt Skellefteå med omnejd med konserter i ordinarie lokaler och arenor, utan också med driv och målmedvetenhet skapat ett helt nytt och unikt evenemang. "En Flotte" har lockat en tusenbövdad publik, och dessutom attraherat några av landets största artister - att uppträda på en flotte i skellefteälven"

- Detta pris är det finaste vi kan få. Vår vision har alltid varit att med vår enorma kärlek till upplevelser försöka vara nyskapande och kreativa i så många fall som möjligt både när det gäller företagsarrangemang och offentliga arrangemang. Därför är det är en stor ära att få ett pris som branschen tycker ha utvecklat svensk livemusik. Tack all personal, samarbetspartners och kunder. Speciellt tack till alla som gjort En Flotte möjligt. Projektet kväver mod, utan er hade vi aldrig vågat, säger Sofia Andersson Lundberg som är på plats i Norrköping med sin kollega Reema Raja Riaz för att ta emot priset.

LiveApan är ett pris som instiftats av de ledande turnébolagen och delas ut i samband med Sweden Live Music Conference.

Pristagaren är svenskt arrangörsbolag som under föregående år, eller under en längre tid bidragit med betydande insatser för svensk livemusik.

Priset syftar framför allt till att belöna gediget arbete, entreprenörskap, innovationsförmåga, målmedvetenhet och kraft att inspirera andra inom vårt område. Detta helt oavsett om prisad aktör verkar som ett privat bolag eller i ett offentligt sammanhang. Mottagarnas gemensamma nämnare består i insatser som för livescenen framåt.

Det är också uttalat att mottagare av LiveApan har en värdegrund som baseras på humanism, tolerans och mångfald, samt tydligt arbetar aktivt för att befrämja alla människors lika värde oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning, ålder, könsöverskridande identitet eller uttryck samt sexuell läggning.

På Visit Skellefteå, som arbetar med att långsiktigt utveckla Skellefteå som evenemangsstad, så gläds man åt att En Flotte uppmärksammas.

- Jag är så otroligt glad över det fantastiska jobb arrangören For Events med bland annat En Flotte, säger Maria Rautio, evenemangsansvarig på Visit Skellefteå. En Flotte bidrar till att bygga stolthet hos Skellefteås invånare, det lockar massor av inresande besökare och skapar ett härligt folkliv under sommartisdagarna.