Skellefteå har nominerats till Placebrander of the Year

13 augusti 2018

Hela Skellefteå är nominerat till ett pris för sitt arbete med Northvoltetableringen. Nu är det upp till folket att rösta fram vinnaren. Skellefteåborna har tidigare i år vunnit pris som Årets varumärke på Alvargalan och denna gång kan man alltså ta hem ett nationellt pris.

Det är tredje året i rad som Skellefteå är nominerat i tävlingen Placebrander of the Year. En tävling som hyllar insatser som syftar till att stärka en plats varumärke och generera fler invånare, besökare, evenemang, investeringar eller etableringar.
I tävlingen är Skellefteå nominerat för sitt arbete med Northvoltetableringen där Skellefteå kommun, Skellefteå Kraft, näringsliv, universitet, länsföreträdare, invånare och föreningar tillsammans jobbade för att etableringen skulle hamna i Skellefteå. Med framåtanda, mod och ett starkt driv blev Skellefteå, som först inte ens var en påtänkt etableringsort, det slutgiltiga valet för etableringen.
- Det är förstås jätteroligt att vårt arbete med Northvolt uppmärksammas, det var inte självklart att detta skulle bli platsen för Europas största batterifabrik men tack vare samarbetet lokalt likväl som regionalt och våra unika tillgångar föll valet på Skellefteå, säger Kristina Sundin Jonsson, kommunchef i Skellefteå kommun.
En jury har tagit fram ett antal finalister. Nu är det upp till folket att rösta fram vinnaren av tävlingen.
- Det är människorna som gör Skellefteå, så detta pris tillfaller alla Skellefteåbor. Nu hoppas vi bara på att folket röstar, säger Helena Renström, marknadschef, Skellefteå kommun.
Här finns mer information och länk till röstning:
https://placebrander.se/finalister-placebrander-of-the-year-2018/