Folkparken bjuder in till kalas

28 augusti 2018

Under flera år har slutet av augusti förknippats med Matfesten i Skellefteå. Besvikelsen blev därför stor bland många när det stod klart att Matfesten inte arrangeras i år. Men det innebär samtidigt en lucka i ett annars väldigt evenemangstätt Skellefteå och den luckan ser Folkparken till att fylla. Till helgen (31/8–2/9) äger "Kalaset i Parken – en smakligare folkfest" rum där och en viktig ingrediens är just mat. Men det är inte allt.

Lina Björk Larsson, marknadskoordinator på Folkparken, och hennes kollegor har en hel del att stå i. Om några dagar är det premiär för det nya konceptet, Kalaset i parken. Från fredag till söndag är det tänkt att Skellefteås nya folkfest ska fylla området med besökare. Där kommer de att hitta flera matförsäljare, dryck, musikunderhållning, prova-på-aktiviteter och en uppvisning av delar av Skellefteås föreningsliv. Allt med en lokal prägel.
– Tankarna på att göra ett eget arrangemang som samlar Skellefteåborna har funnits länge. Nu uppstod ett tillfälle och då är det bara att köra, säger Lina.

Fri entré

Hon betonar att Kalaset i Parken inte är en ny Matfesten även om mat och skördemarknad är en stor del av arrangemanget.
– Vi siktar på en folkfest med någonting för alla och fri entré. Dagtid är det mer fokus på familjer – vi har bland annat Exploratoriet på besök men även musikskolan som underhåller och Soo Shim som visar upp sig. Kvällstid är blir det klassiskt barhäng med underhållning inne på Folkparken, säger Lina som också tycker att det är värt att nämna söndagens loppis.
– Den är i lite mindre format än sommarens stora loppisar här, men loppisar är alltid spännande att besöka.

Allsång och partyband

Även musikunderhållningen har en tydlig lokal prägel. Fredagskvällen står den skönsjungande Mats Bergqvist för allsång och showar därefter tillsammans med Mästerskapet på scen. Under lördagskvällen är det countrydoftande Tennessee Road och partybandet Tjocksmock som står för underhållningen.
– Men den gemytliga stämningen skapar vi tillsammans, säger Lina som hoppas att Kalaset i Parken blir ett återkommande arrangemang.
– Vi har de här fantastiska ytorna både ute och inne. De ska ju inte stå tomma. Vi vill att Folkparken ska återta positionen som det självklara stället för Skellefteåbor att roa sig på. Folkparkens styrka sitter i dess rötter. Det handlar inte om de enstaka storslagna artisterna utan en bredd av underhållning, att det finns en plats för alla på Folkparken.
– Nu siktar vi på att få till en skön stämning och hoppas att vädergudarna är med oss.

Här hittar du hela programmet: http://visitskelleftea.se/kalaset-i-parken/