P.S. Ses snart. Piteå och Skellefteås karriär-möjligheter visas upp i digital kampanj för inflyttare.

10 december 2020

P. S. Ses snart har nu dragit igång. Kampanjen vänder sig till inflyttare och hemvändare som förhoppningsvis känner lite extra hemlängtan över jul och nyår. För tredje året i rad samarbetar Piteå och Skellefteå för att locka hem talanger till norra Sverige. Satsningen har under de senaste två åren gått under namnet “P.S. Saknar dig” med event både på KTH och Skansen i Stockholm. I år satsar kommunerna digitalt med konceptet “P.S. Ses snart”.

Eftersom fysiska möten inte är möjligt har årets kampanj blivit digital.

-Träffarna på Skansen har varit jättetrevliga, och vi har verkligen fått möta många utflyttade Piteå- och Skellefteåbor som längtat hem. Dessutom har våra event uppmärksammats av andra potentiella inflyttare som tidigare inte bott i regionen. I år är det inte möjligt, så vi ställer om till en digital kampanj, berättar Maria Renström, Piteå kommun.

Karriär- och boendetips varvas med inslag som slow-TV, bekanta ljud från hemorten, mysiga filmer och tips med Norrlandsanknytning.

-Kampanjen består av en mängd olika delar som på ett roligt och mysigt sätt skapar hemlängtan hos vår målgrupp. Sajten fungerar som en samlingsplats för alla dessa pusselbitar som målgruppen förhoppningsvis tycker är roliga och kan relatera till, berättar Agnes Ådell, projektledare på norrlandsbyrån Oh My.

På sajten presenteras jobb från regionens näringsliv och offentliga myndigheter. Dubbelt så många arbetsgivare är med i år jämfört med tidigare år. Som besökare kan man boka digitala möten med arbetsgivarna samt få information om boendemöjligheter.

-Det känns jättekul att mer än dubbelt så många arbetsgivare deltar denna gång, det visar att man kan jobba med attraktion och kompetensförsörjning på många olika sätt. Vi hoppas förstås att vi kommer att kunna mötas fysiskt även framöver, men detta är också ett bra sätt att visa upp möjligheter för framtida invånare, säger Helena Renström, marknadschef på Skellefteå kommun.

Ett av de medverkande företagen från Piteå är Smurfit Kappa.
– Vi vill visa att det är möjligt att bo en mindre stad som Piteå samtidigt som du jobbar i en internationell koncern, säger Åsa Rundgren, HR-chef Smurfit Kappa Piteå.

Komab är ett av de företag som tidigare inte kunnat delta, men som i år väljer att vara med.

– Vi är med i kampanjen för att vi behöver rekrytera kompetens. Vi tror mycket på vår bygd och har många kundförfrågningar och behöver därför utöka personalstyrkan, säger Anders Edström, VD på Komab.

Kampanjen pågår en månad med start måndag den 7:e december till 7 januari 2021. De digitala mötena med potentiella medarbetare kommer dock att kunna ske även efter att kampanjperioden är över.

Sajten: https://ps-sessnart.se

Om P.S.

Piteå och Skellefteås gemensamma koncept för hemvändare och talangattraktion har de senaste två åren varit ett välbesökt och uppskattat fysiskt event med totalt ungefär 2000 deltagare på KTH och Skansen i Stockholm. I år tar konceptet digital form, under namnet P.S. Ses snart.