Rim-frost och julvärme i Isboden när Skellefteåprofiler bjuder in till uppesittarkväll

10 december 2020

För att sprida julkänsla, gemenskap och värme i dessa märkliga tider arrangeras nu en livesänd uppesittarkväll i Skellefteå. Räkna med kluriga rim, fina julsånger, lokal julmat och massor av mys.

Några av stans härligaste lokalprofiler finns med från rimstugan i Isboden på Stiftsgården. Per Strömbro, kreatör och musiker, Sofia Andersson Lundberg, programchef Sara kulturhus, Ellenor Lindgren, dramatiker och skådespelare, Enar Nordvik, arkitekt och Helena Renström, marknadschef Skellefteå kommun, guidar genom kvällen och hjälper Skellefteåborna att rimma.

Dessutom blir det ett besök på Matverket, som berättar om julmaten genom tiderna. Erik ”Vilda Kocken” Brännström ger tips till julbordet, och kanske får du också några tips på lokala godsaker du inte får missa?

Julstämning utlovas

– Vi tror verkligen att en sån här härlig kväll behövs lite extra ett sånt här år. Garanterad julstämning utlovas, säger Karolina Sundström, kommunikatör på Marknadsenheten Skellefteå kommun.

Med anledning av de hårdare restriktionerna har vi beslutat att ställa in den planerade uppesittarkvällen. Vi förstår att många sett fram emot att delta, men det känns givetvis viktigt att också följa de råd och rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger. Vi hoppas kunna genomföra uppesittarkvällen nästa år istället, och passar på att hälsa god jul och gott nytt år till er alla!