Experter inom platsmarknadsföring möts i Skellefteå

19 augusti 2021

Det står nu klart att nästa Placebranders Day arrangeras i Skellefteå den 20 januari 2022. Det är en av Sveriges främsta mötesplatser för personer som jobbar med platsutveckling och platsmarknadsföring. Att valet föll på Skellefteå beror på att Skellefteå imponerat när det gäller att skapa attraktion kring en geografisk plats.

Placebranders Day är en inspirationsdag för personer som jobbar på eller med kommuner, destinationsbolag och regioner med frågor som handlar om att locka fler människor till en plats. Under dagen avhandlas senaste trenderna inom att attrahera besökare, invånare och investeringar.

Skellefteå inspirerar andra platser

- Att nu välja Skellefteå känns helrätt. Det finns så otroligt mycket att lära av den resa som görs i Skellefteå kring etableringen av Northvolt, säger Helena Nordström, VD på Placebrander.

Runt 100 gäster väntas. I samband med eventet kommer det att arrangeras visning av Skellefteå och den platsutveckling som sker.

På kvällen koras dessutom Sveriges främsta platsmarknadsförare. Placebrander of the Year premierar sedan 2013 imponerande insatser inom platsmarknadsföring och Skellefteå har under flera år varit med bland finalisterna.

- Det är så roligt att Placebranders Day hålls i Skellefteå. Det är en etablerad mötesplats för branschen så det är ett fint kvitto på att vi gör bra saker i Skellefteå, säger Helena Renström, marknadschef Skellefteå kommun.

Tidigare har Placebranders Day arrangerats i Jönköping, Åre, Stockholm, Växjö, Norrköping och Värnamo. På destinationer som Copperhill Mountain Lodge och PM&Vänner. Denna gång arrangeras det på the Great Northern i Skellefteå.

Läs mer om priset Placebrander of the Year: https://placebrander.se/placebrander-of-the-year/