Framtidsspana med oss när Skellefteå fyller 175 år!

Den 11 september fyllde Skellefteå 175 år. Det skulle vi vilja ha er hjälp att fira! Men istället för att blicka bakåt så skulle vi vilja se framåt. Hur kommer Skellefteå att se ut år 2045 när vi fyller 200 år? Hur gammal är du då? Vad har du för kläder? Använder du en mobiltelefon? Vad äter du för mat? Hur bor vi i Skellefteå 2045 och hur tar vi oss fram?


Tillsammans med Norran hoppas vi att ni vill framtidsspana med oss och helt enkelt skapa och forska kring de framtidsfenomen som ni är nyfikna på. Finns det drönartaxis, VR-skola, rymdhiss från Vitberget eller något annat spännande i Skellefteå år 2045? Ni får använda vilka kreativa uttryck och medier ni vill: t.ex. texter, bilder, filmer, skulpturer, musik eller varför inte rörelse?

VAD HÄNDER MED ERA SPANINGAR?
Ni gör era spaningar under våren 2021. Om ni vill visa upp ert arbete under tiden (arbetsprocess och/eller resultat) så blir vi jätteglada om ni använder hashtaggen #skelleftea175. Då fyller vi Instagramflödet med härliga framtidsspaningar från Skellefteå!

Om ni vill kan ni avsluta Framtidsspaningen med en utställning på er förskola/skola. Vi kommer också att ha en framtidsutställning på en ännu oklar plats. Där kan man tävla med sina bidrag och några utvalda vinnare stoppas i en tidskapsel som kommer att placeras på en spännande plats i Sara Kulturhus under invigningsveckan i september och sen öppnas när Skellefteå fyller 200 år.

ANMÄLAN: Anmäl ert deltagande genom att skicka ett mail till marknad@skelleftea.se märk med ”Skellefteå 175 år” samt skola och klass i ämnesraden. 

Om ni vill vara med på vår utställning och tävling behöver vi få ert/era bidrag senast 20 juni. Skicka in bidraget till mailadressen ovan, som bild eller fil.

 Vi ser fram emot att möta framtiden med er!

Skellefteås framtid speglar Skellefteås framtid. #skelleftea175


Här nedan finns en film som er klass kan titta på för att få inspiration till er framtidsspaning.
(För en kortversion som lämpar sig bättre för små barn, följ denna länk istället.)