Hänt i projektet

Här kan du följa vad som händer i projektet SM-veckan 2018 vinter i Skellefteå.

Juni månad, snart sommar och ledighet. Vi står inför en intensiv höst och vinter så nu är det bara att samla krafterna. Det ska bli fantastiskt roligt att fortsätta arbetet i höst, men först lite lata sommardagar.

34 idrotter kvar
Som jag skrev i maj så är arbetet med idrotterna och tävlingarna i full gång, 34 idrotter är fortfarande kvar i rullarna och nu startar budgetarbetet på allvar. Vi vet redan nu att det kommer att bli en utmaning att få pengarna att räcka till, därför är arbetet med partnerskap otroligt viktigt så att vi ska få till en folkfest.

Två lokala huvudsponsorer
Vi har fått klart med två lokala huvudsponsorer och det kommer vi att göra offentligt efter sommaren, men det känns härligt att vi lagt grunden och att vi får en fantastisk återkoppling kring vårt upplägg av partnerskap. Vi känner oss trygga att nå våra högt uppsatta mål.

Roliga idéer på gång
Vi arbetar med några roliga idéer som vi hoppas ska gå i lås. Arbetet med att ta in idéer under vintern har lett oss in på spännande vägar, men det är många saker som ska fungera, inte minst ekonomi och mänskliga resurser. Ge idéerna plats har hela tiden varit en viktig drivkraft i arbetet och jag hoppas vi ska lyckas sjösätta några av idéerna.

Arenaanpassningar
I övrigt är det en hel del arenaanpassningar som planeras för, allt från ljus till fiber och wifi. Fortfarande så är vi ute och informerar om SM-veckan, allt från stadsfest och seniordagar till arbetsplatser som vill veta mer.

Överlämning från Söderhamn
Två dagar åkte vi ner till Söderhamn för en överlämning. Vi blev väl mottagna och fick all information, allt från arenatillämpning, budget till värdskap. Väldigt värdefullt i vårt fortsatta arbete.

Första stora mötet genomfört
Första centrala styrgruppsmötet är genomfört. I styrgruppen sitter SVT, Riksidrottsförbundet, Västerbottens Idrottsförbund, vår kommunchef, chef för Kultur och Fritid samt Visit Skellefteå. Styrgruppens uppgift är att ta beslut om vilka idrotter som får delta samt viktiga vägval gällande arrangemanget och budget. Nästa träff genomförs den 30 augusti.

SM-bilen synlig i sommar
Kommunikationsplanen är också på plats och är ständigt närvarande genom hela arbetet. I sommar kommer SM-bilen att vara synlig på olika arrangemang.

SM-mössan på gång
Upphandlingen av mössan är också färdig och till hösten finns den att köpa på Turistbyrån och dess webbshop. Vi återkommer med fler försäljningsplatser.

Jag önskar nu en trevlig sommar och på återseende i augusti.


Med vänliga hälsningar
Sinnika Sjunnesson, projektledare SM-veckan 2018 i Skellefteå

Här hittar du arkivmaterial om vad som hänt i projektet