Hänt i projektet

Här kan du följa vad som händer i projektet SM-veckan 2018 vinter i Skellefteå.

Det här har hänt februari 2017

Tiden går snabbt när man har roligt och det är härligt att se snön trilla ner från himlen så här i slutet av februari. Jag tror att alla går och tänker på snö och hur det ska bli nästa år. Förutom att hålla tummarna, arbetar vi naturligtvis med att hitta lösningar och strategier inför nästa år.
 
Vi började månaden med att åka till Söderhamn och på plats uppleva årets SM-vecka. Målet med resan var att bli inspirerade och ta med oss goda idéer och exempel samt att se vad vi kan göra annorlunda och bättre. Det blev många intervjuer på plats, både med de som arbetade med organisationen och vi passade också på att prata med publik, föreningar, tävlande, funktionärer, företag, handlare, hotell och taxichaufförer, för att ge några exempel. Det blev massor av intryck och kanske det som var mest imponerande var alla människorna som var en del av SM-veckans fest, ett fantastiskt värdskap och att Söderhamsborna lämnade bilen hemma. Söderhamn hade 75 0000 besökare under hela veckan, en imponerande siffra.

Samtidigt som vi var i Söderhamn så öppnade Riksidrottsförbundet upp möjligheten att intresseanmäla deltagande i nästa vinter SM-vecka. Anmälan kommer att vara öppen till 7 mars och efter det blir det spännande att se vilka idrotter vi har på listan.

Under februari månad deltog vi i Ungdomsfullmäktige för att lyssna av ungdomars idéer och vi fick 12 bidrag som förtjänade ett pris. Vilka som vann går att läsa under nyheter.
 
Vi har också varit på turné vilket resulterat i att det bildats lokala grupper i Boliden, Byske och i Lövånger, men vi hoppas åka ut till fler orter och berätta om möjligheterna med SM-veckan. Vi har fått in tusentals idéer som nu ska sammanställas och nu börjar det roliga arbetet med att göra idéer till verkstad.

Vi har haft ett första möte med ansvariga för parkering, avfall, skyltning, tillstånd osv eftersom det är viktiga delar som ska fungera smärtfritt. Känns kul att det finns ett genuint engagemang att detta ska bli bra för våra invånare och våra besökare.

Vi har fått en ny medarbetare i projektteamet som blir kommunikationsansvarig, Mona Stenberg. Hon får se över kommunikationsplan/marknadsplan så att ingen missar att SM-veckan kommer till Skellefteå nästa år 19-25 mars.

Vi har också startat upp arbetet med att involvera framtidens arbetskraft, våra ungdomar. Turistprogrammet är först ut och sen hoppas vi fylla på med fler gymnasieprogram under våren. Detta är en unik chans att få en erfarenhet att skriva in i sitt CV.

Vi har också startat arbetet med att träffa företag och bygga visionen för en folkfest. Detta är en vecka då företag, kommunen, föreningar, organisationer och privatpersoner möts och tillsammans ska vi göra denna vecka helt fantastisk. Arbetet med att få till ett positivt partnerskap är grundlagt och nu är det bara tuta och köra.
 

Sinnika Sjunnesson
projektledare SM-veckan 

Här hittar du arkivmaterial om vad som hänt i projektet