Hänt i projektet

Här kan du följa vad som händer i projektet SM-veckan 2018 vinter i Skellefteå.

Juli och augusti har varit viktiga månader som har passerat, framför allt med fokus på budget som alltid är en betydelsefull fråga att hantera och som fortsättningsvis också kommer att vara det. Alla idrotter har sina egna budgetar och värdstaden också naturligtvis.

SVT och RF på besök
Vi har startat upp med projektmöte och styrgruppsmöten, både centrala och lokala. Sveriges Television, SVT och Riksidrottsförbundet, RF har varit på besök i Skellefteå. Tillsammnas har vi varit runt och titta på alla arenor. Det blir fortsatt planering av fiber och Wifi och snart börjar det plöjas i Klutmark på motorarenan.

SM-mössan och logistik
Vi fortsätter också arbeta med parkering, avfallshantering, miljöcertifiering, bussar, tillgänglighetsinventering av arenorna, trafikplanering, ja allt det praktiska för att logistiken ska fungera och flyta bra under hela veckan. SM-mössan är beställd och kan börja säljas månadsskiftet oktober/november.

Många människor
SM-veckan kräver många människor och hittills arbetar snart 100 personer inom den centrala organisationen. Hur många som tillkommer under veckan och på alla tävlingar går nästan inte att beräkna. Många kommer att beröras i alla fall.

Folkfesten
Planerna för folkfesten är också i full gång, vi arbetar med våra folkfestpartners för att få en riktigt rolig och spännande vecka med artister, underhållning och god mat. Upplevelsen är att vi möter ett stort engagemang och att näringslivet verkligen ser nyttan av att delta under SM-veckan. Engagemanget och att detta gör vi tillsammans, alla i Skellefteå, känns fantastiskt.

Många hyr ut sitt hus
Kommunikation och marknadsföring är också viktiga delar i SM-veckan. Vi arbetar med SM-veckans officiella kanaler samt våra egna, platsvarumärket och visit Skellefteå.
Fler och fler hör av sig till turistbyrån och kundtjänst Skellefteå kommun för att hyra ut sitt hus. Skellefteå gör sig redo för att ta emot tusentals besökare.

Med vänliga hälsningar
Sinnika Sjunnesson, projektledare SM-veckan 2018 i Skellefteå

 

Här hittar du arkivmaterial om vad som hänt i projektet