Hänt i projektet

Här kan du följa vad som händer i projektet SM-veckan 2018 vinter i Skellefteå.

Det här har hänt mars 2017:
Nu har mars månad passerat och oj, vilken månad. Vi började med besök av Riksidrottsförbundet projektgrupp för SM-veckan, åkte runt på alla tilltänkta arenor och hade första gemensamma projektmötet. Det var jättekul att äntligen vara igång på riktigt.

Ansökan för specialidrottsförbunden var då i full färd och den 7 mars fick vi klarhet att ett rekord var slaget. 38 stycken idrotter/grenar ville genomföra sina SM i Skellefteå nästa år. Det kändes fantastiskt roligt och nu pågår arbetet för fullt med att fundera på var de olika idrotterna kan ha sin tävlingsarena och vilka krav de ställer.  Alla förbunden ska godkänna sin arena innan vi med säkerhet vet var tävlingarna ska genomföras.

Vi har tillsammans med RF och SVT gjort en tidplan fram till och med v.12 nästa år och den kompletterar vi med vår egen milstopleplan som rör alla våra egna åtaganden. Planeringen är i full gång för parkering, boende, skyltar, volontärer osv. Det är allt från små frågor som var SVT ska tanka under veckan till eventuella upphandlingar.

Den 2 mars hade vi ett första möte med Västerbottens idrottsförbunds projekt Sportup North och tillverkande företag inom idrottsnäringen. 
Läs mer på: www.norran.se/affarsliv/sportforetagen-smider-planer-infor-sm-veckan-773730

Den 6 mars deltog vi på Vitbergets dag och hade ett samarrangemang med Skidklubben. De stod för skidtävling för barn och vi bjöd på festis och grillade marshmallows samt berättade om SM-veckan och planerna med ett barnland på Vitberget. 
Läs mer på: http://www.skelleftea.se/upplev/friluftsliv/vitbergsomradet/vitbergets-dag

I mitten på mars var projektledaren och produktionsledaren för SVT uppe för att se på arenorna. De är imponerade av både kvalitén samt närheten mellan dem. Vi försökte också hitta en plats för vinterstudion på skidstadion och vi får se var den till slut kommer att placeras. Drömmen är en vinterstudio som andas Skellefteå och visar att vi är en trästad.

Vi har också arbetat med att ordna fordon till RF/SVT och de företag som kommer upp och arbetar med produktionen centralt.  Målsättningen var att innan mars-månad hitta en företagspartner och det har vi lyckats med. Nu har också arbetet med företag tagit fart och det ska bli spännande att börja arbeta fram idéer tillsammans med näringslivet. 

Vi har också satt igång arbetet med gymnasieskolan på allvar. Hittills har turist, barn och fritid, restaurang, ekonom, estetiska-programmet fått besök. Vi är alla eniga att detta är ett tillfälle för ungdomarna att få arbeta praktiskt med allt från planering, genomförande till uppföljning. Vi ser framemot att framtidens arbetskraft är med under SM-veckan 2018.

Vi får redan frågor från privatpersoner om att hyra ut sina privata hus och att arbeta som volontärer. Hyra ut sitt hus är redan idag möjligt, läs mer på nedan länk. Snart ska det också gå att anmäla sig som volontär, återkommer med information om det.
http://visitskelleftea.se/hyr-ut-ditt-hus/

Slutligen, nu har nedräkningen startat, mindre än ett år kvar till SM-veckan 2018 ska genomföras i Skellefteå, en ny månad ligger framför oss.

Sinnika Sjunnesson
Projektledare

Här hittar du arkivmaterial om vad som hänt i projektet