Hänt i projektet

Här kan du följa vad som händer i projektet SM-veckan 2018 vinter i Skellefteå.

Det här har hänt april 2017:
När snön kom i april så kändes det för en gångs skull bra, kanske kan vi hoppas på en vit vinter även inför 2018. Fortfarande i slutet på april har skidspåren varit riktigt fina på Vitberget, i alla fall enligt rapporter av min skidåkande fader som hyllar alla som arbetar med spåren.

April, likt de andra månaderna har varit intensiva. Det är ett pussel att lägga med 38 idrotter som inledningsvis visade intresse att delta nästa år under vinterveckan. Specialidrottsförbunden har delgett sina krav för tävlingarna och vi försöker tillgodose dem så mycket som möjligt. Det blir en matris med anläggningar, dagar och önskemål. Det blir spännande att se var vi landar och hur många idrotter det blir som kommer att tävla.

Vi har aktivt börja träffa företag och prata partnerskap som berör folkfesten på vitbergsområdet och möjligheternas torg som blir SM-torget under veckan. Burlin Motor går in som lokal partner och denna månad började SM-bilen rulla. Syftet med den är att påminna om det roliga som kommer eftersom den kan förflytta sig runt i Skellefteå och till andra orter. Vi ska tillhandahålla ett antal fordon under veckan så det känns kul att hitta en partner som kan hjälpa oss med det.

Arbetet med att Miljöcertifiera SM-veckan är också i full gång, även där en del ställningstagande som ska göras, och det känns positivt att försöka göra så liten inverkan som möjligt på miljön. Det innebär att hela tiden värdera vilka produkter som ska användas, allt från give aways till pappersprodukter till rengöring. Hur det kommer att påverka själva genomförandet är ännu inte klart men tillhösten går ansökan in till ”Håll Sverige rent”

Vi har också påbörjat att hitta parkeringar både i anslutning till arenorna men också i anslutning till de vägar som leder in till Skellefteå. Vi har en karta över Skellefteå med tänkbara ställen. Tanken är att så många som möjligt ska ta bussen och extra bussar kommer att rulla under veckan.

 
Jag ska avsluta med att vi också lanserat en intresseanmälan för att arbeta som Volontär, den riktar sig till dem som INTE har en förening som de kommer att arbeta med under SM-veckan. Idrotterna själva har egna kanaler för sina funktionärer och volontärer.  Här är länken för intresseanmälan. Den är inte bindande och de som anmält sig kommer att bli kallade till information.

http://www.skelleftea.se/sm-veckan-2018-intresseanmalan

Med varma hälsningar
Sinnika Sjunnesson, projektledare SM-veckan

Här hittar du arkivmaterial om vad som hänt i projektet