Hänt i projektet

Här kan du följa vad som händer i projektet SM-veckan 2018 vinter i Skellefteå.

Vi har passerat halvårsdagen denna månad, så nu är det mindre än sex månader till vi startar SM-veckan. Känns kusligt roligt, massor kvar att göra och i och med att vi börjar gå från de stora penseldragen till detaljerna, så växer också att-göra-listan lavinartat. Sammanfattningsvis är det en stor utmaning och också otroligt roligt och spännande. SM-veckan har fått nya officiella datum, 20-26 mars, och det är viktigt att notera.

Sändningstider för SM-veckan
Denna månad har SVT haft som målsättning att sätta sina sändningstider, och det är avgörande för att vi ska komma vidare med planeringen. Den 12-13 november är det stor Kick-off med specialidrottsförbunden och arrangörerna, så då ska vi vara så klara som möjligt. Vi har samtidigt fått släppa antalet idrotter och rekordmånga, 28 stycken, är på listan. Vi ska skriva avtal med var och en av dem innan oktober månad.

Att vara partner
Partnerskapsarbetet fortsätter och fler och fler kommer med i arbetet med att skapa en folkfest. Engagemanget är otroligt och det känns så spännande att få vara med och bygga detta tillsammans. Det är långt ifrån ett kommunalt projekt, det är ett kommunprojekt, hela Skellefteå kommun är med och bidrar. Det går inte att med ord att beskriva den känslan.

Skolan finns med
Skolan är också på tårna, vi har satt igång ett antal elever som ska få möjlighet att få vara med och uppleva inifrån. Enklast är att ge ett exempel, barn och fritidseleverna åk 1 och 2 får ta hand om två kåtor som ligger på barnlandet som vi bygger upp på Vitberget. De får planera för innehåll, bemanning, budget, tillgänglighet osv. Det är en chans att verkligen få göra något i skarpt läge. Nu sätter vi igång fler utbildningar som ska vara med under veckan, men vägen dit är lika viktig. Efteråt får de möjlighet att utvärdera och fundera om det fanns något de skulle ha gjort annorlunda.

Mycket är på gång 
I övrigt, så är det massor med andra saker att tänka på, kritiska beroenden, vad kan gå fel, hur agerar vi då, vad ska kommuniceras inför, under och efter SM-veckan. Det ska tas fram programblad, staden ska smyckas, bussar ska köras, fiber ska dras, musik, underhållning, upphandling av läktare och scener, bara för att ge några exempel på vad som arbetas med.
Nu väntar oktober månad och det är så roligt. Fler och fler är villiga att hyra ut sitt hus, fler och fler vill arbeta som volontärer. Vi är så tacksamma för varje extra hand som bidrar till att göra SM-veckan till en riktig folkfest.

Med vänliga hälsningar
Sinnika Sjunnesson, projektledare SM-veckan 2018 i Skellefteå

 

Här hittar du arkivmaterial om vad som hänt i projektet