Spel/IT & Kreativa näringar

Det är lätt att imponeras av Skellefteås internationella framgångar inom den kreativa näringen. Skellefteå har gjort sig känd som ett globalt kluster av företag inom allt från digitala medier och design till spelutveckling, film och kommunikation.

Arctic Game Lab, Sveriges snabbast växande spelkluster, finns representerade på Campusområdet med ett tiotal grafik- och spelföretag som är i ständigt behov av nyrekryteringar och därför gärna lär känna dig. En bra möjlighet att bredda ditt kontaktnät och tjäna extra.

Universitetsutbildning på Luleå tekniska universitet

Sverige anses av många att vara ledande på spel men länge har spelindustrin haft sitt fäste i södra Sverige. Drivna idébärare och kommunen tyckte det var dags att ändra på den saken mot bakgrund av att Luleå Tekniska universitet har bedrivit spelutbildning i Skellefteå sedan 80-talet, att Skellefteås digitala företag har sedan länge arbetat med spelrelaterade produkter samt att det finns en stark spelkultur som varje år manifesteras på festivalen Nordsken. Här kan du läsa 
-Datornätverk 120 hp 
-Datorspelsprogrammering, 180 hp
-Högskoleingenjör Datorspelsprogrammering 180 hp  (engelska)
-Master Programme in Green Networking and Cloud Computing, 120 credits, programme, master's level

Yh-utbildning & Spelarnas hus på Campus Skellefteå

Ett stort antal spännande Yh-utbildningar inom spel/IT som är framtagna i nära samarbete med näringslivet och leder till ett yrke med stora jobbchanser. Nio av tio får jobb efter examen. Yrkeshögskolan är till för dig som vill byta karriär eller vidareutbilda dig. Det finns många spännande spel/IT-företag i Skellefteå, North Kingdom, Hello Future, Nuiteq, Explizit, Data Ductus, Tieto, Visma och Datapoolarna mfl.

Changemaker Educations AB
-PROJECT MANAGER IT & GAMES - SKELLEFTEÅ, 300 Yh-poäng 
-GAME PROGRAMMER – SKELLEFTEÅ, 400 Yh-poäng
-GAME & UX DESIGNER - SKELLEFTEÅ, 400 Yh-poäng

Skellefteå kommun Vuxenutbildningen & Goodbye Kansas Labs
-VFX- ARTIST FOR GAMES AND MOVIES, 500 Yh-poäng

Yrkesutbildning

Vuxenutbildningen i Skellefteå Kommun erbjuder ett antal gymnasiala utbildningar inom olika yrkesområden, motsvarande gymnasieprogrammen. Den som har tidigare erfarenhet inom branschen kan få delar av kurserna validerade.

Se utbudet av Yrkesutbildningar i Skellefteå

Luleå tekniska universitet

 

Spelbranschen söker dig

 

VFX-artist for games and movies