Spel & IT Säkerhet

Det är lätt att imponeras av Skellefteås internationella framgångar inom spel & IT branschen. Skellefteå har gjort sig känd som ett globalt kluster av företag inom allt från digitala medier och design till spelutveckling, film och IT i framkant.

Spelbranschen

Sverige anses av många att vara ledande på spel och på Luleå Tekniska universitet har man bedrivit spelutbildning i Skellefteå sedan 80-talet. Skellefteås digitala företag har sedan länge arbetat med spelrelaterade produkter och det finns en stark spelkultur som varje år manifesteras på festivalen Nordsken. Idag samarbetar fem kommuner i Norr- och Västerbotten under det gemensamma varumärket Arctic Game Lab, Sveriges snabbast växande spelkluster.

IKT & Teknikutveckling

Skellefteå har varit starkt förknippat med IT och tekniska innovationer allt sedan databranschen tog fart i Sverige. Skellefteå fortsätter att ha en framträdande position som en av landets ledande IT-städer. På Campus Skellefteå kan du läsa  på plats men även om du väljer distans ges ett utvecklat stöd med lokala studiegrupper och kontakter med framtida arbetsgivare för dig som väljer att läsa till:

Digital tjänsteutveckling, kandidat, LTU, 180 hp 
Systemvetenskap, kandidat, LTU, 180 h

 

Spel & IT, LTU

 

Skellefteå Gamecamp

 

VFX-artist for games and movies,Visualmagic

 

Informationssäkerhet master, LTU

 

Serietecknande & Berättande, Medlefors

 

Dataspel & Filmeffekter, Solvik