Vård & Samhälle

I ett fungerande samhälle är det självklart med sjukvård, skola och tjänster som människan är i behov av. Det finns ett stort behov av arbetskraft i vårat län och prognosen talar för dig som har en utbildning inom data, teknik, vård, och omsorg, transport, pedagogik eller bygg och anläggning.

Hälso- och sjukvård & socialt arbete

Här hittar vi det största yrkesområdet i länet. Fler än var fjärde yrkesverksam person i Västerbottens län jobbar i dessa yrken. De största yrkena är undersköterskor, vårdbiträden och personliga assistenter. Jobbmöjligheterna för undersköterskor kommer att fortsätta vara goda under lång tid framöver.

Ekonomi och administration

Sammanlagt jobbar ca 4 000 personer inom etta område i länet. De flesta yrken inom ekonomi och administration kräver eftergymnasial utbildning. På Campus Skellefteå kan du läsa välja att läsa på plats men även om du väljer distans ges ett utvecklat stöd med lokala studiegrupper och kontakter med framtida arbetsgivare för dig som väljer att läsa till: Internationell ekonomi, kandidat, LTU, distans, 180 hp

Pedagogiskt arbete

De största yrkena inom utbildningsområdet i länet är universitetslärare, grundskolelärare och förskollärare, här jobbar sammanlagt över 7 000 personer i länet. Ytterligare drygt 1 300 jobbar som lärare på gymnasieskolorna.  Jobbmöjligheterna anses goda under en lång tid framöver gymnasielärare, yrkeslärare, inom Vux och Sfi. På Campus Skellefteå kan läsa både universitetsprogram och Yh-utbildningar inom en mängd områden. Ta en titt i puffarna och hitta just din framtid.

 

Socionom, Umu

 

Sjuksköterska, Umu

 

Ekonomie kandidat, LTU

 

DUVO, Yh

 

Stödpedagog, Yh

 

TRAC Turism o Resekonsult, Yh